Hoe kies je de juiste maat motorhelm?

Soms kan het moeilijk zijn om de juiste maat voor je motorhelm te vinden. Hoe meet ik mijn hoofd op? Waar moet je op letten als je een nieuwe helm koopt?

Het is belangrijk om de juiste maat van je motorhelm te kiezen om ervoor te zorgen dat hij je in alle situaties zo goed mogelijk beschermt.

De helm mag niet los zitten of in een bepaalde richting glijden en mag nooit zo hard drukken dat het pijn doet, dan is het de verkeerde maat voor jou.

Als je je nieuwe helm thuisbrengt, moet hij een beetje extra strak zitten omdat alle helmen zich na een tijdje naar je hoofd vormen, maar hij moet niet zo hard knellen dat het pijn doet. Hij moet heel stevig op je hoofd zitten, maar niet op een manier die pijn doet.
We raden aan om je nieuwe helm ongeveer een half uur thuis te dragen. Als hij goed zit en nergens pijn doet, gefeliciteerd, dan is hij de juiste maat!

Helmen van verschillende merken kunnen licht verschillen in maat. Controleer dus altijd de specifieke maat van de fabrikant op elke productpagina.
Zelfs integraalhelmen en helmen met open voorzijde van hetzelfde merk kunnen soms in maat verschillen.

De hoofdomtrek meten

Helmmaten zijn gebaseerd op de omtrek van je hoofd. Gebruik een meetlint en plaats het horizontaal rond je hoofd op het breedste deel boven je wenkbrauwen. Vergelijk deze meting met de maattabel van de motorhelm die je gaat kopen, de maten vind je op de productpagina.

Je kunt ook deze instructievideo van Biltwell bekijken!
Onze Biltwell helmen vind je hier

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd